Kunstig intelligens i en rigtig dansktime

Sæt fokus på, hvordan du kan bruge AI i danskundervisningen på mellemtrinnet. Gennem praksisnære aktiviteter, bliver du klogere på teknologien og på, hvordan den kan tænkes ind i årsplanen og i din daglige danskundervisning.

Sted

Herning

Pris

650,00 kr.

Dato

04.02.2025

Tilmeldingsfrist

06.01.2025

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Mange er efterhånden stødt på AI og kunstig intelligens og har hørt om, hvordan blandt andet sprogmodeller  og billedgenereringsværktøjer har gjort deres indtog i skoleverdenen. Men mange har ikke kendskab til, hvad teknologien egentlig er, og hvordan den fungerer. Det sætter dette kursus blandt andet fokus på. 

Mange elever, også på mellemtrinnet, eksperimenterer med denne type teknologi og har oplevelser og erfaringer, som kan sættes i spil i en undervisningsmæssigt sammenhæng. På dette kursus går vi ombord i praksisnære øvelser, som peger direkte ind i det danskfaglige arbejde og sætter fokus på ressourcer, som kan anvendes direkte i undervisningen.  

På kurset eksperimenterer vi med, hvad teknologien reelt kan tilføre det danskfaglige arbejde og forsøger at afdække den viden, der er væsentlig at have for at kunne anvende AI hensigtsmæssigt i skolesammenhæng. 

Vi diskuterer de pædagogiske og fagdidaktiske aspekter af at integrere AI i danskundervisningen på mellemtrinnet og ser på, hvilke krav der må stilles til opgaverne for at eleverne kan anvende teknologien hensigtsmæssigt, tage stilling til den og udvikle deres kommunikationskritiske kompetencer.  

  

Målgruppe

Dansklærer på mellemtrinnet, læsevejledere, skolebibliotekarer, danskkonsulenter og andre interesserede

Instruktører

Mette Lynnerup Hollensen - Pædagogisk konsulent, VIA CFU
Sara Sejrskild Rejsenhus - Pædagogisk konsulent, VIA CFU

Fagområder

Dansk: Mellemtrin

Kontakt