Børnenes U-landskalender 2024

Få inspiration til, hvordan du kan bruge undervisningsmaterialet, som indeholder bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver. Mød også årets forfatter Anne Sofie Hammer, der fortæller om tilblivelsen af årets elevhistorie.

Sted

Randers

Pris

600,00 kr.

Dato

24.10.2024

Tilmeldingsfrist

03.10.2024

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Børnenes U-landskalender 2024 - Mød Ugandas børn og Anne Sofie Hammer

Med Danidas spændende undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til det østafrikanske land Uganda. Materialet indeholder masser af film, billeder og opgaver til blandt andet dansk, billedkunst og natur/teknologi. På kurset får du inspiration til at arbejde med materialets flotte bøger og hjemmeside. Og så du får en unik chance for at møde børnebogsforfatteren Anne Sofie Hammer, fotograf Jeppe Gudmundsen Holmgreen og en repræsentant fra WWF (Verdensnaturfonden).

Mød forfatter Anne Sofie Hammer
På kurset får du en god introduktion til Uganda og årets materiale og inspiration til undervisningen. Du kan også høre forfatter Anne Sofie Hammer, der har skrevet en lang række populære bøger til børn og unge, blandt andet serierne om Villads fra Valby, Magda og Mig og Mille. Anne Sofie har både modtaget Søren Gyldendal Prisen og Læringscentrenes Forfatterpris. På kurset fortæller hun om tilblivelsen af årets både spændende og rørende historie om børnene i den vestlige del af Uganda.

Varieret materiale til flere fag og klassetrin
Materialet til Børnenes U-landskalender kan I både arbejde med analogt og digitalt. Det giver dig mulighed for at tilrettelægge et spændende forløb, der kan strække sig over et par dage eller en hel uge. Der er eksempler på, at skoler bruger undervisningsmaterialets aktiviteter i helt op til seks uger. Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse. Det er også oplagt at bruge materialet, hvis I arbejder med FN’s 17 verdensmål på skolen.

Få gratis bøger med hjem
Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærervejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2024.

Klima og natur på skoleskemaet
Årets organisation er WWF (Verdensnaturfonden). Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2024 går til deres projekt ’Velkommen i grøn skole’, der vil give børn og unge natur -og klimaundervisning i randzonen til Rwenzori Mountains Nationalparken.


Målgruppe

Undervisere i Dansk, Natur/teknologi, kreative fag og i fagsamarbejder i 1. -5. klasse

Instruktører

Michael Larsen - Forfatter, direktør
Jeppe Gudmundsen Holmgren - Fotograf
Anne Sofie Hammer - Forfatter
Annemette Søndberg Light - Unesco-samlingerne Moesgaard Museum

Fagområder

Dansk: Indskoling, Mellemtrin
Matematik
Naturfag: Natur/teknologi
Praktisk-musiske fag: Billedkunst

I samarbejde med

I samarbejde med InVirke og WWF Verdensnaturfonden

Kontakt