Fokus på regnestrategier

Få viden om regnestrategier og konkret inspiration til, hvordan du kan sætte fokus på regnestrategier i din matematikundervisning og hjælpe eleverne med at udvikle hensigtsmæssige og fleksible strategier.

Sted

Aarhus

Pris

980,00 kr.

Dato

04.12.2023

Tilmeldingsfrist

04.11.2023

Status

Ledige pladser

Om kurset

Forskning har vist, at udvikling af hensigtsmæssige regnestrategier har betydning for det videre udviklingsforløb i matematik. Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder og hænger fast i rigide og primitive tællestrategier op gennem hele skoleforløbet. Dette kursus stiller skarpt på, hvad der egentlig menes med hensigtsmæssige regnestrategier og hvordan vi helt konkret kan tilrettelægge vores undervisning, så eleverne får mulighed for at udvikle mange forskellige strategier og blive vant til at tænke fleksibelt allerede fra deres første møde med tal og regning i skolen, samt hvordan denne tilgang videreudvikles op gennem skoleforløbet. Kurset lægger endvidere op til nogle faglige refleksioner over, hvordan forskellige regnemetoder til større tal påvirker elevernes læringsudbytte.
Så kom og få fyldt tasken med både viden, vigtige faglige refleksioner og en masse inspiration til helt konkrete undervisningsaktiviteter.

Målgruppe

Matematiklærere 0.-6. klasse

Instruktører

Maria Grove Christensen - Lærer og matematikvejleder

Fagområder

Matematik

Kontakt