Aktiv læring i fransk: Styrk dine elevers mod og glæde ved at tale fransk

OBS

Kurset er tilskudsberettiget fra Den Kommunale Kompetencefond.

Med relevante analoge og digitale læremidler samt motiverende aktiviteter, der inddrager brug af generativ AI og praksisfaglighed, støtter du dine eleverne med at udvikle mundtlige færdigheder og fremmer deres mod og lyst til at bruge sproget.

Sted

Aarhus

Pris

1.906,00 kr. Mulighed for tilskud gennem DLF se nedenfor.

Dato

13.11.2025

Tilmeldingsfrist

20.10.2025

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Udbytte af kurset 

På kurset har vi fokus på, hvordan du som fransklærer kan skabe en undervisning, der motiverer dine elever og styrker deres mod og glæde ved at tale fransk. 

Vi ser på, hvordan du kan udvælge læremidler, der gør undervisningen varieret og inspirerende, samt inddrage teknologi på en måde, der fremmer et læringsmiljø, hvor eleverne føler sig trygge og motiverede til at lære og til at bruge fransk. 

Med afsæt i konkrete eksempler vil vi arbejde med forskellige læremidler, der skaber sammenhæng mellem kommunikative kompetencer, praksisfaglighed og elevernes deltagelsesmuligheder.  

Du får praktiske idéer til aktiviteter, der fremmer elevernes mundtlige færdigheder og sproglige nysgerrighed. Derudover får du indblik i, hvordan generativ AI kan bruges til at støtte deres sproglige udvikling. Du tager hjem med konkrete forslag til læremidler samt bud på inddragelse af generativ AI, der tilsammen understøtter en undervisning, hvor eleverne opnår tillid til egne evner og tør at sige noget på fransk.  

På kurset lærer du:  

  • at udvælge læremidler, der tager udgangspunkt i elevernes interesser og behov og kan tilpasses dine undervisningsforløb.  
  • at bruge generativ AI som en naturlig del af undervisningen for at støtte dine elevers deltagelsesmuligheder.   

Fagligt indhold

På kurset tager vi udgangspunkt i konkrete eksempler og metoder, som du kan bruge direkte i din undervisning. Du kommer til at arbejde med:  

  • Udvalgte analoge og digitale læremidler, som fx kortfilm eller billedbøger, der både støtter elevernes sproglige udvikling og gør undervisningens indhold relevant.  
  • Generativ AI, som fx SkoleGPT, DeepL eller Padlet, der kan hjælpe eleverne med udtale, ordforråd og kreativ sprogproduktion.  
  • Kommunikative og kreative aktiviteter, der fremmer tale, samtale, dialog og elevernes mod og lyst til at tale fransk.  

Praktisk information 

Kurset har karakter af en praktisk workshop, der kombinerer korte oplæg, teori, dialog og konkrete øvelser. Fokus er på afprøvning i mindre grupper og paneldiskussioner med fokus på praksisnær anvendelse.  

Kurset foregår fysisk over én dag.   

Du kan deltage i kurset uanset din erfaring med teknologi eller læremidler. 

Du kan få tilskud

Vi vil opfordre dig til, at du tilmelder dig kurset med det samme, selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer. Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.

Du har mulighed for at søge tilskuddet, hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet). ​ Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet.

Målgruppe

Fransklærere

Instruktører

Danièle Edith Eychenne - Pæd. konsulent og lærebogsforfatter

Fagområder

Sprog: Fransk

 Tina Agesen-Pagh - VIA CFU
 Sandra Martine Jensen VIA CFU
  • Sandra Martine Jensen

  • CFU-sekretær
  • T: 87 55 27 61
  • Jeg er CFU-sekretær med ansvar for korte kurser, temadage og rekvirerede opgaver. Desuden er jeg bookingkoordinator på projektet Med Skolen i Biografen
  • Mød Sandra
Liselotte Christensen
  • Liselotte Christensen

  • CFU-sekretær
  • T: 87 55 278 05
  • Jeg er CFU-sekretær  med ansvar for korte kurser inde for grundskolen og det gymnasiale område. Desuden varetager jeg administrative opgaver herunder økonomi.
  • Mød Liselotte