Aktiv læring i matematik mellemtrin: Digitale programmer i matematikundervisningen

OBS

Kurset er tilskudsberettiget fra Den Kommunale Kompetencefond.

Digitale værktøjer kan mere end blot ekspedere opgaver i matematik. De kan også bruges i en bred vifte af sammenhænge til at åbne matematikkens begreber for eleverne og bidrage til deres forståelse af matematikken.  

Sted

Aarhus

Pris

3.812,00 kr. Mulighed for tilskud. Se nedenfor

Dato

18.09.2025

Tilmeldingsfrist

18.08.2025

Status

Ledige pladser

Om kurset

​Udbytte af kurset 

Kurset giver dig ideer og didaktiske input til hvordan fagets 3 værktøjsprogrammer; dynamisk geometri, CAS og regneark kan bruges til at foretage undersøgelser, bruge flere repræsentationsformer og anvende programmerne til at argumentere og diskutere matematik. 

På kurset vil du: 

  • Få et godt kendskab til GeoGebra, regneark og CAS 
  • Få nye digitale repræsentationer i din matematikværktøjskasse 
  • Få didaktisk input og greb til arbejdet med digitale programmer i matematik 
  • ​Lære at forholde dig produktivt, men kritisk, til brug af AI i matematikundervisningen

​Fagligt indhold 

Kurset handler både om at få et øget kendskab til de digitale programmers muligheder, men stiller også skarpt på, hvordan vi som matematiklærere kan tilrettelægge en undervisning med digitale programmer, som kan fremme elevers læring, sammenhængsforståelser og understøtte elevernes ræsonnementer.  

Vi dykker ned i, hvordan de tre værktøjsprogrammer i matematik – regneark, dynamisk geometri og CAS – kan sættes i spil på måder, der har læring som sigte. Derudover vil vi kigge på AI og især chatbots, der med deres indtog i skoleverdenen har udfordret den måde, vi traditionelt tænker matematikundervisning på. På kurset vil vi derfor vise veje, man som lærer kan gå, så AI ikke bliver en blind makker i hjemmene, men en ressource for matematikundervisningen. 

I løbet af de to kursusdage kommer du til at arbejde med flere af fagets matematiske kompetencer. 

​Praktisk information 

Kurset afholdes over to gange, så du har mulighed for at afprøve nogle af kursets aktiviteter og ideer i din undervisning.  

Medbring computer, oplader og læremidler fra egen undervisning.

Du kan få tilskud

Vi vil opfordre dig til, at du tilmelder dig kurset med det samme, selvom du først kan søge tilskud pr. 1. april - der er nemlig et begrænset antal pladser. Tilskuddet dækker op til 80% af udgifterne til kursusgebyr, vikardækning, transport, ophold og materialer. Det resterende beløb skal dækkes af din arbejdsplads.

Du har mulighed for at søge tilskuddet, hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet).

Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet.

Målgruppe

Matematiklærere på mellemtrinnet samt matematikvejledere

Instruktører

Nick Hougaard - Pædagogisk konsulent, VIA CFU og Lærer og beskikket censor i matematik

Fagområder

Matematik

 Tina Agesen-Pagh - VIA CFU
 Sandra Martine Jensen VIA CFU
  • Sandra Martine Jensen

  • CFU-sekretær
  • T: 87 55 27 61
  • Jeg er CFU-sekretær med ansvar for korte kurser, temadage og rekvirerede opgaver. Desuden er jeg bookingkoordinator på projektet Med Skolen i Biografen
  • Mød Sandra
Liselotte Christensen
  • Liselotte Christensen

  • CFU-sekretær
  • T: 87 55 278 05
  • Jeg er CFU-sekretær  med ansvar for korte kurser inde for grundskolen og det gymnasiale område. Desuden varetager jeg administrative opgaver herunder økonomi.
  • Mød Liselotte