Grafiske eksperimenterende processer 2

Tilføj som favorit
Bliv klædt på til arbejdet med grafik i undervisningen. Prøv billedfremstilling i højtryk, dybtryk og plantryk og sæt fokus på monotypier, collografier mm. Få praktiske ideer til det konkrete billedarbejde.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Vi zoomer ind på den gode didaktiske tilgang til grafiske eksperimenterende processer i undervisningen

  Vi sætter fokus på arbejdet med grafiske udtryk og eksperimenterer med forskellige tryktyper. Der arbejdes med den gode didaktiske tilgang i grafiske eksperimenterende processer i undervisningen med børn og unge med vægt på tematisering. På kurset får du masser af konkrete ideer til at fremstille billeder i højtryk, dybtryk og plantryk, ligesom der også vil blive lagt vægt på de nye måder at arbejde med monotypier på. Her fokuseres blandt andet på gelliprint, som er en nem og herlig metode til arbejdet med grafiske eksperimenter. Der vil desuden blive lagt vægt på nye typer af collografier på trykpresse samt en ny digital trykmetode "blæksampling, snyd og tricks", som kombinerer to udtryksformer: tryk og akvarel. Metoden kan med fordel bruges på valgfaget og med de ældre elever på mellemtrinnet.

  De konkrete ideer til arbejdet med grafiske eksperimenterende processer klæder kursisten på til at kunne planlægge og gennemføre undervisningen indenfor dette fagfelt. Undervisningsideerne er både længerevarende forløb og korte læringsaktiviteter, som læreren kan tage med hjemme og bygge videre på. Den unikke mulighed for at kombinere grafiske værker og udtryk med en skabende og kreativ tilgang til kunsten giver deltagerne et afsæt for at reflektere, sanse og sætte erfaringer i spil sammen med eleverne.

  Kurset er målrettet undervisere i faget billedkunst og kræver ikke særlige forudsætninger.
  Har du tidligere deltaget på kurset Grafiske eksperimenterende processer 1, er der masser af nyt at hente på dette kursus

  Målgruppe

  Lærere, specialundervisningslærere og pædagoger som arbejder med billedkunst

  Instruktører

  Heidi Bruus - Billedkunstner, lærer og tidl. læringskonsulent

  Fagområder

  Praktiske musiske fag: Billedkunst

  Herning

  Pris
  1200 kr.
  Dato og tid
  6. oktober 2020 kl. 9:00 - 15:00
  Kursus nr.
  CFU20025
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Herning

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  06.10.2020 - kl. 09.00-15.00
  Pris
  1200 kr.
  Tilmeldingsfrist
  06.09.2020
  Kursus nr.
  CFU20025