Konger og dronninger i standup og ungdomslitteratur

Tilføj som favorit
Dagen giver dig indsigt i og inspiration til, hvordan helt ny litteratur kan indgå i danskfaget, så alle engageres i arbejdet. Herefter ser vi på et af tidens største sproglige talenter: Anders Matthesen.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Få Stewart Stardust og Sarah Engell på din årsplan, og engagér dine elever i tidens tekster.

  På dagen hylder vi de største inden for dansk ungdomslitteratur og standup.

  Ungdomslitteratur
  Nogle år er bare bedre end andre, hvad litterære udgivelser angår, og de seneste år har været ungdomslitteraturens jubelår med den ene spektakulære udgivelse efter den anden. Du får en update på undervisningsegnede udgivelser, og vi går tæt på de allerbedste inden for både kortprosa-, novelle-, roman- og graphic novelgenren. Du får du både ny viden, inspiration og konkrete ideer til, hvordan udvalgte værker kan indgå i undervisningen, så vi både udvikler elevernes læse- og fortolkningskompetence og ikke mindst deres multimodale tekstkompetence. Det hele samtidig med at eleverne engageres i litteraturen, så de forhåbentlig får lyst til at læse videre på egen hånd.

  Stand up
  Anden del af kurset handler om Anders Matthesen, der i over 25 år som Kongen af dansk comedy har beriget os med sit sproglige overskud og elegante leveringer af hverdagssituationer, vi alle kan genkende. Afsættet er klassisk humorteori, teori fra retorikken og begreber fra standuppens helt egen fagterminologi. Karrieren er nemlig så rig på vid, bid og sproglige nyskabelser, at man hurtigt løber tør for analyseredskaber i den traditionelle værktøjskasse.

  Vi ser eksempler på bits, hvor han med både stemme og krop kan fortælle, så billederne står knivskarpt hos modtageren. Målet er, at eleverne kan spotte de retoriske strategier, han benytter - for så at kunne overføre deres viden til andre sammenhænge. Nøgleord er humorteori, retorik, sproglig analyse og mundtlighed.

  Målgruppe

  Dansklærere i udskolingen og plc-medarbejdere

  Instruktører

  Trine May - Lærebogsforfatter

  Fagområder

  Dansk: Udskoling

  Aarhus C

  Pris
  1300 kr.
  Dato og tid
  15. marts 2021 kl. 9:00 - 15:00
  Kursus nr.
  CFU21414
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Aarhus C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  15.03.2021 - kl. 09.00-15.00
  Pris
  1300 kr.
  Tilmeldingsfrist
  22.02.2021
  Kursus nr.
  CFU21414