Børnenes U-landskalender 2020

Tilføj som favorit
En spændende dag med inspiration og ideer til hvordan du kan arbejde med undervisningsmaterialet til Børnenes U-landskalender - i år med fokus på børneliv i Etiopiens klimaramte ørkenområder. Mød også årets børnebogsforfatter Sandra Schwartz og hør om tilblivelsen af elevhistorien.

Om kurset

 • Beskrivelse

  Børnenes U-landskalender 2020: Etiopiens piger kan også være helte

  I 2020 tager Danidas alsidige og meget anvendte undervisningsmateriale dig og dine elever med til det Østafrikanske land Etiopien, der er hårdt ramt af klimaforandringerne.

  Undervisningsmaterialet er en spændende og faglig opdagelsesrejse: I skal blandt andet besøge børnene i ørkenområdet Afar, der er en af Etiopiens mest klimaramte regioner, lære om landets vilde dyre- og planteliv og med til storbyen Addis Ababa.

  På kurset får du inspiration til, hvordan du kan bruge undervisningsmaterialet, der består af flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse. Materialet har særligt fokus på fagene Dansk, Natur/teknologi og billedkunst.

  Mød årets børnebogsforfatter
  Du får også en god introduktion til Etiopien, og du møder årets børnebogsforfatter Sandra Schwartz, som fortæller om tilblivelsen af elevfortællingen.

  Årets organisation er UNICEF og overskuddet af salget fra Børnenes U-landskalender går til et projekt, der skal styrke pigers tro på sig selv, så de tør og kan kæmpe for deres ret til at gå i skole. På den måde har de større muligheder for at komme ud af fattigdom og bryde med uligheden, der ellers vil følge dem resten af livet.

  Alle deltagere får en gratis elevbog og en lærervejledning på kurset. Hele klassesæt med 30 elevbøger og to lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra 1. maj 2020.

  Bemærkninger

  Alle deltagere får en gratis elevbog og lærerbog på kurset. Hele klassesæt med 30 elevbøger og to lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra 1. maj 2020

  Målgruppe

  Dansk og natur/teknologi, lærere i kreative fag og i fagsamarbejder i 1.-5.klasse

  Instruktører

  Jeppe Gudmundsen Holmgren - Fotograf
  Michael Larsen - Forfatter, direktør
  Sandra Schwartz - Forfatter

  Fagområder

  Dansk: Indskoling, Mellemtrin
  Naturfagene: Natur/teknologi

  Randers C

  Pris
  775 kr.
  Dato og tid
  22. oktober 2020 kl. 10:00 - 15:00
  Kursus nr.
  CFU20225
 • Praktiske informationer

  Her finder du praktisk informationer om tid, sted og pris.

  Randers C

  Status
  Åben for tilmelding
  Dato og tid
  22.10.2020 - kl. 10.00-15.00
  Pris
  775 kr.
  Tilmeldingsfrist
  18.10.2020
  Kursus nr.
  CFU20225