Film og tv i undervisningen

Hos CFU kan du let tilgå film og tv af stor kvalitet. Vi har 1000'vis af undervisningsegnede tv-udsendelser samt en del spillefilm, kort- og dokumentarfilm, som du kan streame direkte ind i klassen eller til din forberedelse.

Om film, tv og streaming

 • Streaming af film og tv

  Streaming betyder, at du kan afspille et materiale online på computer, tablet eller mobiltelefon. Streaming virker kun, mens du er online, så du skal ikke gemme materialet fysisk. 

   

  Tidligere kunne du købe dvd'er - nu streamer man film og tv

  Med et CFU Film og tv-abonnement kan du streame film og tv-udsendelser i mitcfu.dk. Du kan ikke længere købe dvd'er.

   

  Adgang til streaming

  Når du vil streame film eller tv-udsendelser, skal du logge på mitcfu.dk med dit UNI-Login. Du finder film og tv under ‘Søg i samlingerne’. For at du kan streame, skal din skole have et CFU Film og tv-abonnement samt relevant abonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når din skole har betalt abonnementerne. Hvis du ikke kan se materialet på mitCFU, kan det skyldes manglende abonnementer. 

  Hent flyer om streaming af film og tv

   

  Brug for hjælp?

  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. 

  Gå til listen med ofte stillede spørgsmål og svar

  Har du fortsat spørgsmål til eller problemer med lån, køb eller streaming, så kontakt os endelig.

 • Tv-udsendelser

  Brug tv i din undervisning

  CFU råder over mere end 40.000 tv-udsendelser, som kan streames direkte fra mitCFU. Tv dækker også over mere end 1000 kortfilm og dokumentarer samt nyhedsudsendelser, tv-film, dramaer, reality og serier. Streaming kan bruges både i forberedelsen og i undervisningen.

  Du kan også give dine elever eller studerende adgang til at se tv-udsendelser i undervisningen eller derhjemme. Giv dem adgang til tv-udsendelserne på samme måde, som du giver adgang til andre digitale læremidler, fx når du booker e-bøger. 

  Film og tv - kom godt i gang - hent vejledningsfolder (pdf)

  Book tv-udsendelser til dine elever - se videovejledning

   

  Tidligere kunne du købe dvd'er - nu streamer man film og tv

  Streaming af tv-udsendelser og film er nu vokset så meget, at Centre for Undervisningsmidler i Danmark ophører med at sælge dvd'er ved udgangen af skoleåret 2018/2019. Med et CFU Film og tv-abonnement kan du streame film og tv-udsendelser i mitcfu.dk

   

  Ideer til forløb og opgaver

  CFU’s fagkonsulenter beriger løbende en lang række af de mange tv-udsendelser med pædagogiske noter, kapitelmærkninger og vejledninger. Vil du udelukkende se udsendelser med ideer til din undervisning, kan du vælge ‘Med pædagogiske vejledninger’ under ‘Filter’. Du er også meget velkommen til at kontakte en af CFU’s konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit pædagogiske arbejde med film og tv i undervisningen.

   

  Mangler du en bestemt tv-udsendelse?

  Har du forslag til en tv-udsendelse, som du synes, vi bør optage, så send en mail til en af kontaktpersonerne, hvor du skriver udsendelsens titel, tv-kanalens navn, dato og sendetidspunkt. Vi vil op til fire uger efter, at udsendelsen har været vist, kunne efterkomme dit ønske.

   

  Ofte stillede spørgsmål om film og tv

  Hvordan streamer jeg? - Hvad skal der til, for at jeg kan se tv med eleverne? - Kan jeg stadig købe dvd'er med tv-udsendelser? 
  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. Hvis ikke, så kontakt os endelig.

  Gå til listen med ofte stillede spørgsmål og svar

 • Spillefilm

  Når du anvender en af de mange undervisningsrelevante danske eller udenlandske spillefilm, som du kan streame fra mitCFU, behøver du ikke tænke på rettigheder. Filmene er godkendte til undervisningsbrug og er nøje udvalgt af CFU's konsulenter - primært til dansk, sprogfag og kulturfag. Se alle mulighederne ved at vælge 'Film' under 'Søg i samlingerne'’. Du kan også søge direkte efter en konkret filmtitel.

  Stream spillefilm

  Du og dine elever kan streame spillefilm overalt på computer (pc, Mac og Chromebook). Vi anbefaler, at du bruger browseren Google Chrome.
  På iPad kan du bruge app’en CFU Film, hvis du tidligere har hentet den. Desværre virker app'en  ikke, hvis du har opdateret din iPad til IOS 11. Der arbejdes på en løsning.

  Hvis du vil give dine elever adgang til at streame, skal du booke filmen til dem ved at lægge den i kurven og følge anvisningerne. Eleverne kan derefter tilgå filmene i tre dage. Der kan være enkelte spillefilm, der ikke kan streames af eleverne af rettighedsmæssige årsager.

  For at I kan streame, skal skolen have et CFU Film og tv-abonnement samt spillefilmsabonnement hos AVU-medier. Streaming er gratis, når skolen har betalt abonnementerne. Hvis ikke du kan afspille spillefilmene på mitCFU, kan det skyldes manglende abonnementer.

  Se videovejledning om streaming af film og tv

  Hent vejledningsfolder om brug af spillefilm og tv

   

  Ideer til forløb og opgaver

  CFU’s fagkonsulenter beriger løbende en lang række af CFU's spillefilm med pædagogiske noter, kapitelmærkninger og vejledninger. Find alle film med kapitelsæt, vejledninger eller forløb ved at klikke på knappen ‘Med pædagogiske vejledninger’ på søgesiden.

  Du er også meget velkommen til at kontakte en af CFU’s konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit pædagogiske arbejde med film i undervisningen.

   

  Ofte stillede spørgsmål om tv og spillefilm

  Hvordan streamer jeg? - Hvad skal der til, for at jeg  kan se film og tv med eleverne? - Kan jeg stadig købe dvd'er med tv-udsendelser? 
  Hvis der er noget, der bøvler, så kig på listen med de oftest stillede spørgsmål, og se, om ikke du finder svaret der. Hvis ikke, så kontakt os endelig.

 • Pædagogiske vejledninger med undervisningsforløb

  Til en del af spillefilmene og tv-udsendelserne har CFU-konsulenter landet over udarbejdet pædagogiske vejledninger med undervisningsforslag. Ligeledes findes også kapitelinddelinger (kapitelsæt) til en stor del af filmene og udsendelserne. Kapitelsæt kan være udformet som opgaver eller spørgsmål til eleverne eller være en vejledning med hjælp til dig som lærer, så du både sparrer tid og får gode ideer til undervisningen.

  Vælg kapitelsættet, når du streamer filmen/udsendelsen, eller print det som pdf fra posten i mitCFU. Også her skal du give dine elever særlig adgang til kapitelsættet.

  Find alle film og tv-udsendelser med kapitelsæt, vejledninger eller forløb ved at klikke på knappen Med pædagogiske vejledninger på søgesiden.


 • Film og tv-abonnementer

  Med et samlet CFU-abonnement kan I anvende tv-udsendelser og spillefilm ubegrænset.

  Abonnementet koster fem kr. pr. elev årligt (dog minimum 1000 kr.)

  Både spillefilm og tv-udsendelserne streamer I direkte.

  Adgangen til både spillefilm og tv-udsendelser forudsætter, at skolen ud over CFU-abonnementet har indgået aftale med Copydan AVU-medier.

  Læs mere og meld jer til abonnementet (pdf)

  Læs om aftalen med Copydan AVU-medier