mitCFU

mitCFU er din online indgang til samtlige læremidler på CFU.
Søgesystemet mitCFU er en online platform, hvor du kan få overblik over, søge og låne digitale, trykte og konkrete læremidler til dine fag. Du kan streame film og tv, og du kan gemme eller dele søgninger med dine kolleger.  
Gå til mitCFU

Søg læremidler – til brug i undervisningen eller til inspiration 

Søgefunktionen i mitCFU gør det nemt for dig at finde relevante materialer. Vælger du ALLE MATERIALER under SØG I SAMLINGERNE, får du både vist enkelteksemplarer til din egen inspiration og læremidler til brug i klassen. Har du udelukkende brug for supplerende læremidler til din undervisning, skal du vælge MATERIALER TIL DIN UNDERVISNING i dropdown-menuen. 

Afgræns med filter 

Med funktionen ’Filter’ kan du let afgrænse din søgning ved at vælge medietype, fag og klassetrin. 

Søg på emneord

Ud over filtrering kan du afgrænse din søgning med emneord som fx ’eventyr’, ’essay’ eller ’kredsløb’. Når du har skrevet et ord i søgefeltet, får du præsenteret relaterede ord til dit emneord. Søgning på emneord forudsætter, at du ved, hvad du søger efter. 

Søg inden for områder af dit fag

Hvis du har brug for inspiration til læremidler inden for et område af dit fag, kan du vælge at søge læremidler inden for en faglig kategori. Fordelen ved at søge ved hjælp af kategorier er, at du kan lade dig inspirere til at arbejde med læremidler inden for specifikke områder af dit fag, som du måske ikke ville have fundet, hvis du alene havde søgt materialer vha. emneord. Brug funktionen ’Filter’ og vælg først fag og klassetrin. Vælg dernæst faglig kategori og evt. underkategori i samme billede. 

Lån materialer

Læg løbende de materialer, du gerne vil låne, i CFU-kurven. Afslutningsvis skal du klikke på kurven og overføre materialerne til Dantek Booking, hvor de kan bookes/reserveres, hvis de er tilgængelige i samlingen. 

Del materialer og søgninger med kolleger 

Den gule huskeseddel øverst til højre er et af mitCFU’s mange redskaber, som kan gøre din hverdag lettere. Her kan du gemme materialetitler og opdaterede søgninger ud fra forskellige kriterier. Huskesedlen kan bruges til dit eget overblik og er desuden let at dele med kolleger, fx som en materialeliste før et fagteammøde. 

Få vist materialer til dine egne fag og klassetrin 

Med få klik kan du indstille systemet til altid at vise de materialer, der er relevante for netop dine fag og klassetrin, når du logger på mitCFU. Klik på INDSTILLINGER i menuen og vælg fag og klassetrin under ’Dine fag’. Husk at gemme på den grønne knap nederst i billedet. 

Stream tv-udsendelser 

Gennem mitCFU kan du streame mere end 24.000 tv-udsendelser direkte ind i klasseværelset eller til din pc, når du forbereder dig. Vælg KUN TV, klik på ’Filter’, og vælg medietype, og få præsenteret tv-udsendelser, der knytter sig til netop det eller de fag, du underviser i. Benyt emneord eller kategorier for at præcisere din søgning yderligere. 

Få inspiration til din undervisning med tv-udsendelser 

Har du brug for inspiration til din undervisning med levende billeder, kan du begrænse din søgning til tv-udsendelser med pædagogiske vejledninger ved at sætte flueben ved medier med tilhørende pædagogiske vejledninger i funktionen ’Filter’. Læg den valgte tv-udsendelse i kurven og overfør til Dantek Booking. Du kan også vælge at gå til siden mitcfu.dk/filmogtv for at få præsenteret tv-udsendelser, der er udarbejdet pædagogiske vejledninger til. Vælg fag og klassetrin i menuen til venstre for at filtrere din søgning. 

Stream spillefilm 

Du streame spillefilm. Vælg SØG I SAMLINGERNE, og klik på KUN SPILLEFILM. Klik på ’Søg’ for at få alle streamede spillefilm frem. Du kan også søge på filmtitlen, hvis du kender den. Vælg den ønskede spillefilm, og klik på BOOK OG AFSPIL SPILLEFILM. Begræns eventuelt din søgning ved at vælge fag og klassetrin. 

Få hjælp 

Klik på spørgsmålstegnet til højre i menuen, hvis du har brug for hjælp til din søgning. 

Hent folder om mitCFU