Jan Frydensbjerg

Jeg er pædagogisk konsulent for dansk i udskolingen og vejleder bl.a. om litteraturdidaktik, praksisfaglighed og inddragelse af film og medier. Herudover har jeg også fagområdet teknologiforståelse som et fokuspunkt.

Info om Jan

mand i hættetrøje
CFU i Aarhus 
Ceresbyen 24
8000 Aarhus C
T: 31 79 17 71 / 87 55 28 61

Særlig viden om

Jeg er særligt optaget af litteraturdidaktik, filmpædagogik og produktionsdidaktik i danskfaget. Det er vigtigt for mig, at eleverne møder en undervisning, der både er kreativ, nytænkende og varieret. Derfor har jeg især fokus på at finde nye måder at skabe litteraturarbejde på, opdage genrernes diversitet og dykke ned i danskundervisningens mange indholdsområder.

Jeg vejleder og rådgiver meget gerne om idéer til litteratur, didaktik og kreative formidlinger i danskfaget. 

Jeg er kombinationsansat konsulent i VIA CFU´s afdeling i Aarhus. Ud over arbejdet som pædagogisk konsulent er jeg ansat som udskolingslærer, læringsvejleder og skolebibliotekar på Lisbjergskolen ved Aarhus.

Baggrund

Min baggrund og erfaring er 20 år som dansklærer, tidligere landskonsulent i Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer for Gyldendal og Det Danske Filminstitut. Derudover er jeg medforfatter til ’Grib Litteraturen’ og vinder af Undervisningsministeriets Undervisningsmiddelpris 2017 for FilmiskeVirkemidler.dk