Jan Frydensbjerg

Jan Frydensbjerg

CFU i Aarhus
Ceresbyen
8000 Aarhus C
T:31 79 17 71
E:
Jeg er pædagogisk konsulent for dansk i udskolingen og vejleder bl.a. om litteraturdidaktik, praksisfaglighed og inddragelse af film og medier. Herudover har jeg også fagområdet teknologiforståelse som et fokuspunkt.
Jeg er kombinationsansat konsulent i VIA CFU´s afdeling i Aarhus. Ud over arbejdet som pædagogisk konsulent er jeg ansat som udskolingslærer, læringsvejleder og skolebibliotekar på Lisbjergskolen ved Aarhus. 

Jeg er særligt optaget af litteraturdidaktik, filmpædagogik og produktionsdidaktik i danskfaget. Det er vigtigt for mig, at eleverne møder en danskundervisning, der både er kreativ, nytænkende og varieret. Derfor har jeg især fokus på at finde nye måder at skabe litteraturarbejde på, opdage genrenes diversitet og dykke ned i danskundervisningens mange indholdsområder. 

Jeg vejleder og rådgiver meget gerne om idéer til litteratur, didaktik og kreative formidlinger i danskfaget. 

Min baggrund og erfaring er snart 20 år som dansklærer,  tidligere landskonsulent i Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer for Gyldendal og Det Danske Filminstitut. Derudover er jeg vinder af Undervisningsministeriets Undervisningsmiddelpris 2017 for FilmiskeVirkemidler.dk