Nyankomne elever fra Ukraine

På denne side samler vi viden om og inspiration til skoler, der modtager nyankomne børn og unge fra Ukraine.
Du kan både finde idéer og materialer fra VIA CFU og links til andre gode resurser i form af forløb, råd, aktiviteter m.v.

Få inspiration til din undervisning af nyankomne elever fra Ukraine

Særlig indsats

Modtagelsen af ukrainske flygtninge er ikke væsensforskellig fra modtagelsen af andre flygtninge: De er rejst fra deres land ufrivilligt. De har efterladt familiemedlemmer og ejendele. De er bange, og deres fremtid er uforudsigelig. - Dette gælder også flygtninge fra andre steder i verden.

Alligevel kræver indsatsen over for flygtningene fra Ukraine noget ekstra i denne tid. - Med denne side forsøger vi at inspirere og danne overblik.

Inspiration til arbejdet med nyankomne børn og unge

Tre voksne sidder ved den samme computer

Gratis webinarer 

KL og landets professionshøjskoler tilbyder gratis kompetenceudvikling i dansk som andetsprog - med fokus på modtagelse og undervisning af nyankomne børn og unge. 

Der er udarbejdet 13 forskellige online forløb om alt fra modtagedidaktik til ordforrådstilegnelse, translanguaging, læremidler med meget mere.

Tag et kursus, når det passer - selv eller sammen med teamet.

Der kommer løbende mere til ...

Siden bygges løbende op  - både med materialer, du kan låne gennem CFU, og resurser andre steder fra. 

Har du et godt tip?

Har du gode ideer til materialer eller andet relevant for undervisningen af de nyankomne, som vi kan linke lovligt til, så skriv til pædagogisk konsulent v/ VIA CFU Lotte Svane Strange Petersen på losv@via.dk