Medarbejder på lageret

Vores nyeste materialer

Sidst vi talte var der 128.038 materialer i vores samling. I dag er der allerede kommer mange flere til.

Vi indkøber flere gange årligt flere bøger, spil, materialesæt, robotter, e-bøger, film og tv-udsendelser. På denne side opdaterer vi løbende med de nyeste indkøb med relevans for dansk i indskolingen. Vi lytter også meget gerne til dine forslag.

Nyeste materialer i samlingen:

Bee-Bot robot for de yngste

Dansk med BeeBot

Inspiration til det danskfagligt arbejde i indskolingen De pædagogiske konsulenter har udviklet øvelser og lege, der i samspil med danskfaget og Bee-Bots tager hul på inddragelse af teknologiforståelse i faget.
Book Dansk med Bee-Bots her
Fugl

Fugl

Af Lisa Aisato En pige ønsker brændende at være fugl. Fuglene kan ikke hjælpe, hun har jo hverken fjer eller vinger og kan ikke flyve. Mon pigens ønske kan gå i opfyldelse?
Book Fugl her
Lilla får som skider

Lilla

af Sissel Horndal En rørerende historie om at være anderledes - og om at bære det med stor styrke. Kan bookes som e-bog, på mitCFU findes også pædagogisk vejledning.
Book Lilla her

Et uddrag af vores nyeste materialer til dansk i indskolingen:

Byer, bygninger og bæredygtighed

Materialesæt med 14 titler med 2 eksemplar af hver titel. Bøgerne lægger op til vidensopsamling og efterfølgende samtale i klassen om højaktuelle temaer i det moderne børneliv. De er rige på illustrationer, har et let tilgængeligt grafisk univers og fotos af høj kvalitet. Bøgerne introducerer med sine faktabokse, grafer og illustrationer eleverne til faktalæsning og lægger op til, at læreren kan undervise i genren. Velegnet til 1. og 2.klasse.

fagbog

Drageild

En smuk poetisk billedbog. Fortælling han bla. om at være pårørende - og om at være magtesløs. I familier, der rammes af et barns alvorlige sygdom, er det oftest meget svært at være det raske barn, og det er netop fra den vinkel læseren oplever storesøster Marthas sorg, frustration og håb. 

Gruppelæsning 3

Materialesæt der indeholder 4 eksemplar af hver bog fordelt på 8 forskellige titler. Det giver mulighed for at organisere klassens læsetræning som gruppelæsning. Gruppelæsning styrker både elevernes afkodning og tekstforståekse bl.a. gennem mulighed for højtlæsning, rollelæsning og niveaudeling.

Hug og Nas

Hulemændene Hug og Nas kappes om at have de bedste ting. Den største hule, den største bil o.s.v.
Hvorfor har vi mennesker så travlt med at overgå hinanden og helst eje ting, der er lige lidt bedre end naboens. Det er det åbenlyse tema i "Hug og Nas". Så der er lagt op til den hele store diskussion om værdier. Heldigvis er bogens hovedpersoner både dumme og naive, så vi kan da heldigvis alle distancere os fra dem.

hugognas

Knæk nødden

Brætspil for 5-6 årige. Man skal kaste en terning, rykke sin brik frem og løse/udføre opgaven - og vinde en nød (eller to).I spillet møder barnet kategorierne: Bogstaver, rim, motorik, dyrelyde, matematiksprog, tal, sange, genfortælling, matematiske figurer, kreativitet og sociale kompetencer.

Spillene i vores pakker med LæringsSnacks har også være meget populære, derfor er disse også indkøbt i endnu flere eksemplar.

knaeknoedden

Mie og Jonas får voksne

Mie og Jonas mangler et par vokse. Så de ansøger om 2 voksne på voksenkontoret, og efter et par uger henter de dem.Men Mie og Jonas finder ud af, at voksne kan være meget besværlige. Velegnet til litteraturundervisning fra 2.klasse. 

Nye materialer til udlånssamlingen

Vores udlånssamling rummer tusindvis af læremidler, både digitale materialer, klassesæt af bøger, spil, redskaber og andre materialer, som gratis kan lånes og bruges i undervisningen med eleverne.

Forslag til hvilke materialer, vi skal købe til udlånssamlingen, indkommer løbende hen over året frem mod fire årlige beslutningsrunder. Det er de pædagogiske konsulenter, der i dialog med kolleger og ofte også med lærere, der har prøvet materialerne på egne skoler, beslutter hvilke materialer, vi køber ind til udlånssamlingen. Hvis du er underviser på en af skolerne i VIAs dækningsområde, kan du foreslå materialer, du mener, vi bør købe. Så hvis du har et ønske om en eller flere titler, som du gerne vil kunne låne hjem til dine elever, så send os endelig dine forslag.