Medarbejder på lageret

Vores nyeste materialer

Sidst vi talte var der 128.038 materialer i vores samling. I dag er der allerede kommer mange flere til.

Vi indkøber flere gange årligt flere bøger, spil, materialesæt, robotter, e-bøger, film og tv-udsendelser. På denne side opdaterer vi løbende med de nyeste indkøb med relevans for dansk i indskolingen. Vi lytter også meget gerne til dine forslag.

Nyeste materialer i samlingen:

Bee-Bot robot for de yngste

Dansk med BeeBot

Inspiration til det danskfagligt arbejde i indskolingen De pædagogiske konsulenter har udviklet øvelser og lege, der i samspil med danskfaget og Bee-Bots tager hul på inddragelse af teknologiforståelse i faget.
Book Dansk med Bee-Bots her

Nøglen

"Nøglen" er en smuk poetisk fortælling om en dreng, der på sin vej til skole finder en gammel nøgle. Dette bliver starten på en forunderlig rejse ind i fantasiens verden - inspireret af  universerne fra Jules Verne og Rudyard Kipling.  "Nøglen" kan bookes som papirbog, e-bog og som lydbog. 

Book Nøglen her

Faglig læsning - dyr

Dette materialesæt består af 15 lette fagbøger. Der findes to af hver titel, så der er mulighed for individuel læsning eller i makkerpar.  Bøgerne introducerer med sin faktabokse, billedtekster, rige illustrationer, fotos og grafiske univers en tilgængelighed, der motiverer og understøtter læsningen.

Book materialekassen her

Et uddrag af vores nyeste materialer til dansk i indskolingen:

Udvidet dialogisk læsning 1, 2 og 3

Med dette materialesæt har vi ønsket at skabe en let tilgængelig mulighed for at arbejde med sproglig udvikling gennem fiktionen ved dialogisk læsning i en udvidet form. I kasserne finder du 1 eksemplarisk bogtitel, "Vitello redder verden", til modellering af arbejdet og 3 øvrige titler, "Vitello vil have en far", "Vitello får en klam kæreste" og "Vitello møder Gud", der kan benyttes til den udvidede dialogiske læsning i klassen. Udvidet dialogisk læsning består af tre faser: Læs og lyt, Læs og snak, Læs og leg. Den dialogiske læsning suppleres altså med lege eller aktiviteter, der er med til at stimulere børnenes engagement, nysgerrighed og hukommelse for sprog og skriftlige tegn. Denne legende tilgang til litteraturarbejdet vil samtidig skabe mulighed for at nå elever, der måske ikke normalt bliver fanget af højtlæsning og mundtlige fortællinger. Der er udarbejdet pædagogisk vejledning til materialet, denne findes på mitCFU.

Hvert materiale indeholder 32 titler. Du kan se mere om materialerne på denne huskeseddel 

Vitello er stort set storebror - ny e-bog

Her får du efterfølgeren til "Vitello skal være storebror" - endnu en sjov e-bog med indbygget oplæsning af skuespilleren, Nicolas Bro.
Vitellos mor er blevet rablende skør. Hun er gravid og fyldt med mormoner indeni - det er i hvert fald, hvad Gregers siger.
Vitello savner sin gamle mor og håber, at hun snart bliver sig selv igen. Han længes efter de gode gamle dage, hvor mor røg cigaretter under emhætten og ikke konstant elskede Vitello overalt på jorden.
Heldigvis flytter Gregers ind i rækkehuset, så Vitello ikke er alene om at tackle mors humørsvingninger. To mandfolk er klart bedre end én….
Som resten af serien giver de farverige illustrationer i "Vitello er stort set storebror" endnu mere liv til den humoristiske historie, hvor det for en gangs skyld er moren, der bliver det sjove element:
”De næste dage spiste mor rugbrød med leverpostej og ketchup. Sandkage med rejeost. Sild med remoulade. Og hun ville ikke høre tale om spaghetti med smør og riveost. ”What?” sagde Vitello. ”Det lugter for riveostagtigt.” Mor rynkede på næsen og dryssede ristede løg på sin yoghurt. ”Og for smøragtigt.” Vitello gik over til William. ”Jeg er en slags flygtning,” sagde Vitello. ”Har I ikke lidt almindeligt mad, jeg kan få?””
I arbejdet med bogen kan man inddrage elementer fra det obligatoriske emne 'Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab'. Fx kan eleverne tale med om temaerne familieliv samt relation og følelser.

Find alle vores titler med Vitello her

Hele herligheden

Marianne Iben Hansen har rimet med de 120 mest brugte ord. 120 ord, 120 rim. Niels Bo Bojesen har lavet sigende illustrationer til. Der er rim om alt fra hættemåger til bonus-brødre. Rim på få eller mange linjer. Rim om store følelser eller spøjs sprogleg. Der er noget til enhver elev eller lærer.

Bogen indeholder et rim for hvert af de 120 hyppigste ord, og hvert rim indledes med det pågældende ord. Ordene bliver gradvist sværere gennem bogen, som begynder med ord på to bogstaver som af, at, en, da og de - og slutter med ord som lille, kommer, sidste, skulle og været. Nogle rim er på to linjer, mens andre er kortere fortællinger på vers. Rimene er mundrette, sjove, finurlige og lærerige. De kan på forskellig vis bruges i undervisningen fx til sproglege, mundtlige fremførelser eller til at eleverne skriver rim. Du kan booke materialet her

Hug og Nas

Hulemændene Hug og Nas kappes om at have de bedste ting. Den største hule, den største bil o.s.v.
Hvorfor har vi mennesker så travlt med at overgå hinanden og helst eje ting, der er lige lidt bedre end naboens. Det er det åbenlyse tema i "Hug og Nas". Så der er lagt op til den hele store diskussion om værdier. Heldigvis er bogens hovedpersoner både dumme og naive, så vi kan da heldigvis alle distancere os fra dem. Find Hug og Nas på mitcfu.dk 

hugognas

 

Nye materialer til udlånssamlingen

Vores udlånssamling rummer tusindvis af læremidler, både digitale materialer, klassesæt af bøger, spil, redskaber og andre materialer, som gratis kan lånes og bruges i undervisningen med eleverne.

Forslag til hvilke materialer, vi skal købe til udlånssamlingen, indkommer løbende hen over året frem mod fire årlige beslutningsrunder. Det er de pædagogiske konsulenter, der i dialog med kolleger og ofte også med lærere, der har prøvet materialerne på egne skoler, beslutter hvilke materialer, vi køber ind til udlånssamlingen. Hvis du er underviser på en af skolerne i VIAs dækningsområde, kan du foreslå materialer, du mener, vi bør købe. Så hvis du har et ønske om en eller flere titler, som du gerne vil kunne låne hjem til dine elever, så send os endelig dine forslag.