Medarbejder på lageret

Vores nyeste materialer

Sidst vi talte var der 128.038 materialer i vores samling. I dag er der allerede kommer mange flere til.

Vi indkøber flere gange årligt flere bøger, spil, materialesæt, robotter, e-bøger, film og tv-udsendelser. På denne side opdaterer vi løbende med de nyeste indkøb med relevans for dansk i indskolingen. Vi lytter også meget gerne til dine forslag.

Nyeste materialer i samlingen:

Bee-Bot robot for de yngste

Dansk med BeeBot

Inspiration til det danskfagligt arbejde i indskolingen De pædagogiske konsulenter har udviklet øvelser og lege, der i samspil med danskfaget og Bee-Bots tager hul på inddragelse af teknologiforståelse i faget.
Book Dansk med Bee-Bots her
ib

Ib er et æg

Ib er et æg af Lisa Aisato. Ibs hoved er et æg, og han skal derfor hele tiden passe på, at det ikke går i stykker. En smuk, dragende og filosofisk billedbog i flere lag om ensomhed, frygt og isolation fra andre børn. Findes både som fysisk bog og som ebog.
Book Ib er et æg her
paafugl

Påfugl

Påfugl af Ane Bjørn. I Påfugl møder vi Momo, som skal finde et kostume til fastelavn. Momos far har mange gode ideer, men Momo har kun øje for det smukke og farverige påfuglekostume. En smuk billedbog om kønsforventninger og identitet. 
Book Påfugl her

Et uddrag af vores nyeste materialer til dansk i indskolingen:

Udvidet dialogisk læsning 1, 2 og 3

Med dette materialesæt har vi ønsket at skabe en let tilgængelig mulighed for at arbejde med sproglig udvikling gennem fiktionen ved dialogisk læsning i en udvidet form. I kasserne finder du 1 eksemplarisk bogtitel, "Vitello redder verden", til modellering af arbejdet og 3 øvrige titler, "Vitello vil have en far", "Vitello får en klam kæreste" og "Vitello møder Gud", der kan benyttes til den udvidede dialogiske læsning i klassen. Udvidet dialogisk læsning består af tre faser: Læs og lyt, Læs og snak, Læs og leg. Den dialogiske læsning suppleres altså med lege eller aktiviteter, der er med til at stimulere børnenes engagement, nysgerrighed og hukommelse for sprog og skriftlige tegn. Denne legende tilgang til litteraturarbejdet vil samtidig skabe mulighed for at nå elever, der måske ikke normalt bliver fanget af højtlæsning og mundtlige fortællinger. Der er udarbejdet pædagogisk vejledning til materialet, denne findes på mitCFU.

Hvert materiale indeholder 32 titler. Du kan se mere om materialerne på denne huskeseddel 

Dyrepasserløbet MosaIQ og MosaIQ move

MosalQ Zoo og MosaIQ Move er spil der henvender sig til børnehaver, indskoling og SFO. Spillene kombinerer leg, bevægelse og læring. Spillene kan spilles inde eller ude, er nemt at tage med og hurtigt at sætte i gang.

MosaIQ Zoo er en lille fortælling om dyrene, der er sluppet løs i Zoo. Deltagerne er dyrepassere, som i hold skal hjælpe med at indfange de bortløbne dyr igen. Undervejs kan man implementere en eller flere af de fysiske samarbejdsaktiviteter som er beskrevet i regelhæftet.

MosaIQ Move har fokus på motorik, kropslig kreativitet samt sociale kompetencer. Se mere om spillet på mitCFU 

Hele herligheden

Marianne Iben Hansen har rimet med de 120 mest brugte ord. 120 ord, 120 rim. Niels Bo Bojesen har lavet sigende illustrationer til. Der er rim om alt fra hættemåger til bonus-brødre. Rim på få eller mange linjer. Rim om store følelser eller spøjs sprogleg. Der er noget til enhver elev eller lærer.

Bogen indeholder et rim for hvert af de 120 hyppigste ord, og hvert rim indledes med det pågældende ord. Ordene bliver gradvist sværere gennem bogen, som begynder med ord på to bogstaver som af, at, en, da og de - og slutter med ord som lille, kommer, sidste, skulle og været. Nogle rim er på to linjer, mens andre er kortere fortællinger på vers. Rimene er mundrette, sjove, finurlige og lærerige. De kan på forskellig vis bruges i undervisningen fx til sproglege, mundtlige fremførelser eller til at eleverne skriver rim. Du kan booke materialet her 

Hug og Nas

Hulemændene Hug og Nas kappes om at have de bedste ting. Den største hule, den største bil o.s.v.
Hvorfor har vi mennesker så travlt med at overgå hinanden og helst eje ting, der er lige lidt bedre end naboens. Det er det åbenlyse tema i "Hug og Nas". Så der er lagt op til den hele store diskussion om værdier. Heldigvis er bogens hovedpersoner både dumme og naive, så vi kan da heldigvis alle distancere os fra dem. Find Hug og Nas på mitcfu.dk 

hugognas

Knæk nødden

Brætspil for 5-6 årige. Man skal kaste en terning, rykke sin brik frem og løse/udføre opgaven - og vinde en nød (eller to).I spillet møder barnet kategorierne: Bogstaver, rim, motorik, dyrelyde, matematiksprog, tal, sange, genfortælling, matematiske figurer, kreativitet og sociale kompetencer. Knæk nødden kan bookes her

Spillene i vores pakker med LæringsSnacks har også være meget populære, derfor er disse også indkøbt i endnu flere eksemplar.

knaeknoedden

Nye materialer til udlånssamlingen

Vores udlånssamling rummer tusindvis af læremidler, både digitale materialer, klassesæt af bøger, spil, redskaber og andre materialer, som gratis kan lånes og bruges i undervisningen med eleverne.

Forslag til hvilke materialer, vi skal købe til udlånssamlingen, indkommer løbende hen over året frem mod fire årlige beslutningsrunder. Det er de pædagogiske konsulenter, der i dialog med kolleger og ofte også med lærere, der har prøvet materialerne på egne skoler, beslutter hvilke materialer, vi køber ind til udlånssamlingen. Hvis du er underviser på en af skolerne i VIAs dækningsområde, kan du foreslå materialer, du mener, vi bør købe. Så hvis du har et ønske om en eller flere titler, som du gerne vil kunne låne hjem til dine elever, så send os endelig dine forslag.