Litteraturundervisning

Vælg blandt vores mange klassesæt med bøger, der er velegnede til undervisning i litteratur på mellemtrinnet.

Her kan du finde en række spændende bøger til din undervisning, som du alle kan låne hjem fra vores udlånssamling til dine elever. Til alle titlerne er der lavet en pædagogisk vejledning, hvor du kan hente masser af ideer til undervisningen. 

Litteratur med undervisningsidéer 


Petruska Weingartens halve hjerte

En anderledes opbygning med små teasere til hvert kapitel - en god der både rummer spænding, gåder og et historisk vingesus. Bogen benytter mange gode og gamle ord, der kan være med til at udvide elevernes ordforråd. Samtidig er det en bog der lægger op til gode små skriveværksteder der appellerer til elevernes fantasi.

Book på mitCFU


Pigen der hed djamesbond

En bog om fantasi, ensomhed og en hemmelig ven. En humoristisk og til tider lidt kompleks bog, hvor fantasivennen i bogen pludselig bliver en del af den virkelig verden - eller gør hun!!

En bog der kræver litteraturarbejde men vil kunne fange både pige og drenge læsere.

Book på mitCFU


Ulveland

En smuk historie om mødet mellem den overvægtige dreng Lasse og flygtningedrengen Ibrahim, der mødes i skoven. Begge på flugt. Et venskab udvikler sig, og det viser sig, at de tilsammen er stærke nok, til at overvinde de udfordringer, som de hver især står overfor.

Book på mitCFU


Den dag farfar stak af

En fortælling om drengen Gottfrid og hans farfar. Farfar er indlagt, men det forhindrer ham ikke i, at der er nogle ting, han skal have gjort og set, inden det er for sent! Derfor tager Gottfrid med sin farfar ud på, måske deres sidste, eventyr sammen.

Book på mitCFU


Mester Ester

Ester passer ikke ind i de voksnes hverdag, og heller ikke ind i hendes mors stramme planer.
Ester har en livlig fantasi og elsker fordybelse og leg og at samler på ting. En dag bliver det for meget for Ester og hun beslutter sig for stå af ræses...

Book på mitCFU


I vores familie cykler vi ikke

Vi møder Hannah og vennen Bob der har sat sig for at undersøge hvad der bliver skjult bag den blå dør i Hannahs hus - det er dog slet ikke hvad hun havde regnet med. Det fysiske hul i bogens forside er med til at skabe en forforståelse for tekstens problemstilling.

Book på mitCFU


Hvis vi var en almindelig familie

En humoristisk og livsbekræftende fortælling, på trods af at den tager afsæt i en dysfunktionel familie, hvor mor er "claudiant", far ikke til at stole på. Ingeborgs 8-års fødselsdag nærmer sig og da de voksne ikke magter at gøre noget, påtager storesøsteren sig ansvaret for at lave en god fødselsdag, men det er svært, når der er få penge at købe mad og gaver for og når det Ingeborg ønsker sig allermest er en skattejagt som hendes far plejer at lave.

Book på mitCFU