Film og tv

Her er nogle gode bud på, hvordan man kan inddrage kortfilm og dokumentarudsendelser i sin idrætsundervisning.

Tre piger sidder sammen og griner, mens de kigger på den samme computer

Film og tv kan være med til at sætte alt fra doping, elitesport og fair play på dagsordenen.
Her ser du eksempler på udsendelser, der kunne være gode at inddrage i idrætsundervisningen.

 


Fit i en fart - fup eller fakta?

Løbetræning og runners high, styrketræning med lette eller tunge vægte, styrketræning og sukkerforbrænding, HIIT-træning (høj intensitet interval træning), hjemmetræning, dans og bevægelsesglæde.
Det er noget af det, tv-udsendelsen 'Fit i en fart - fup eller fakta?' ser nærmere på. Til udsendelsen er der lavet et kapitelsæt, så udsendelsen er lige til at bruge i idræts- og biologiundervisningen eller til et tværfagligt forløb.

Stream udsendelsen på mitCFU 


Guld til Danmark

Dansk dokumentarserie i 3 afsnit. Hvor vi får et indblik i hvordan det er at være atlet til et OL.

Vi følger sejlerne Jonas Warrer og Martin Kirketerp og deres dramatiske finale ved OL i Beijing 2008. Den kun 20 årige banerytteren Lasse Norman Hansen, der ved OL i London 2012 slår sit navn fast og roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist der ligeledes ved OL i London 2021 kæmper for at få en årelang drøm til at gå i opfyldelse.

Stream udsendelserne på mitCFU


I olympisk praktik

Dansk dokumentarserie i 5 afsnit, hvor de to tidligere OL-medaljevindere, Rikke Hørlykke og Mark O. Madsen, møder nogle af de største danske medaljehåb. Målet er at blive klogere på atleterne, komme i lære og dykke helt ned i deres sportsgrene, for Mark og Rikke er ikke kun selv atleter, de er også fans.

I gennem udsendelserne møder de længespringeren Daniel Wagner, svømmeren Jeanette Ottesen, roeren René Holten Poulsen, badmintonspilleren Victor Axelsen pog hækkeløberen Sara Slott.

Stream udsendelserne på mitCFU


Ramasjang yoga med Motor Mille

Lav sjove yoga-øvelser med Motor Mille.

Du skal bl.a. puste lys ud på en lagkage og finde ud af, hvem der er den højeste i Ramasjang, på tur i Motor Milles racerbil, og prøve at sidde på en usynlig skammel og holde dig selv for ørerne - med dine knæ!

Stream udsendelsen på mitCFU


Fair Play

Denne kortfilm tager fat på et meget vigtigt emne op, når det gælder sport og konkurrencer.
Filmen har en humoristisk undertone og indeholder en del elementer, der lægger op til diskussion om hvad fair play er. Der er lagt op til at inddrage en innovationsdidaktisk tilgang, hvor der tages afsæt i elevernes egne erfaringer og tanker om hvad fair play er.

Stream Fairplay


Flimmersport

Serien Flimmersport tjekker hver uge en ny sportsgren ud og besøger børn, der dyrker alle former for sport på vand, til lands, med bl.a. bold og ketcher..

Stream udsendelserne på mitCFU