Samfundsfaglige temaer

Her finder du en række ideer til relevante temaer for samfundsfag.

I nedenstående links finder du en række samfundsfaglige temaer med forslag til materialer og aktiviteter til undervisningen. Listen vil indeholde flere af de temaer, som er at finde i Forenklede Fælles Mål, men også de mere højaktuelle, som f.eks. flygtningekrisen.

Hvert link vil indeholde forslag med udvalgte film og tv-udsendelser, materialer fra vores informations- og udlånssamling, forslag fra materialeplatformen, links til relevante sites og eventuelt konkrete undervisningsaktiviteter.

Samfundsfaglige temaer

Idéer til temaer

 • Ifølge Forenklede Fællesmål skal "eleven kunne diskutere sammenhænge mellem demokrati og retsstat (fx rettigheder og pligter for borgere i Danmark, borgerens retssikkerhed i et demokrati og menneskerettigheder mv.)" Herunder kan du finde inspiration til dit forløb.

  Her er nogle bud på gode materialer eller aktiviteter, som du kan sætte eleverne til.

  Tv-udsendelser til forbrydelse og straf

   

  Analoge materialer

  Liste med materialer i udlåns- og informationssamlingen

   

  Konkrete aktiviteter til forløbet: 

  retssal - rollespil (pdf)

   

  Eksterne links:

  Kend din ret

   

  Forbrydelse

   

 • Flygtningekrisen er en problemstilling i en størrelsesorden, så den længe dagligt har haft sin berettigede plads på nyhedsfladen. Problemstillingen spænder over alt fra menneskelige tragedier, menneskerettigheder, politiske valg, konsekvenser og dilemmaer mv.. Nedenfor har vi samlet en række links med undervisningsideer til dit forløb. 

  Film og tv-udsendelser

  Se listen med tv-udsendelser

   

  Informations- og udlånssamling samt fra materialeplatformen

  Kig listen her

   

  Globale temaer:

  På Redbarnets hjemmeside har de samlet en række globale temaer. Her findes både spil og forløb af kortere og længere varighed til brug for udskolingsklasserne. En lang række af forløbene kan også anvendes tværfagligt.

  Gå til Red barnets skolematerialer

  Flygtninge

   

   

   

   

 • EU er et obligatorisk tema i samfundsfagsundervisningen - et spændende område, men måske også et ikke helt enkelt tema at gå til.
  Her hjælper vi dig på vej med forskellige vinkler om og materialer til arbejdet med EU. 

   

  European Parliament

  Sæt EU på dagsordenen