Kl. 15.30 – 15.45
Afrunding og tak for i dag
Workshopper
Vælg blandt de forskellige workshopper. Hør om og afprøv i praksis hvordan du kan arbejde
med natur, teknologi, livsbetingelser og levevilkår i natur/teknologi fagligt og tværfagligt.
Workshop A
Fortællinger sætter sig i kroppen og får hovedet til at huske
v/ Marlena Porat, Den Flyvende Fortæller, Aarhus
Vi husker en god historie. Vi ser billederne for os. Vi indlever os i handlingen og mærker følelser og stemninger i vores krop. Sådan er det også med viden og fakta, der får liv i en historie. Bliv klædt på med værktøjer til at inddrage fortællinger i din undervisning.
Workshop B
Mikrosafari
v/ Louise Dyrholm Pilegård, underviser, LIFE Fonden, Lyngby
Få tjek på insekter og smådyr der lever i området ved din skole og byg jeres eget insekthotel. Undervisningsforløbet Mikrosafari kan bookes gennem LIFE Fonden og indeholder spil, øvelser, videoer og vejledning. Læs mere på kortlink.dk/2dt7f
Workshop C
Små sjove forsøg
v/ Charlotte Trolle Olsen, Science museerne, Aarhus
Afprøv små, analoge eksperimenter med simpel teknologi. Her bruges materialer, som er nemme at få fat i og som ofte allerede findes på skolen. Du får selv fingrene i materialerne og bliver godt rustet til undervisningen i natur/teknologi.
Workshop D
Superdyr og tilpasninger
v/ Mark Holler, pædagogisk konsulent, CFU UCN, Aalborg
Med udgangspunkt i Ultra:Bit forløbet 'Superdyr og tilpasninger' ser vi på muligheden for at bruge Micro:Bit i natur/teknologi-undervisningen, hvor eleverne gennem simple programmeringsøvelser lærer om dyrs sanser og tilpasninger.
Workshop E
Mikroforsker
v/ Mette Ósland Pedersen, naturvejleder og projektleder Krible Krable
Børn er fulde af nysgerrighed og derfor de perfekte forskere. Vi gennemgår mikroforsker-metoden – en forskningsmetode for og med børn og får et indblik i teorien bag metoden og gennemgår et mikroforskningsforløb i praksis. Vi snakker om nysgerrighed, om de gode spørgsmål, og om hvordan vi kan gøre forskningsbegreberne forståelige for børn.
Workshop F
Klimakamp.nu
v/ Maiken Rahbek Thyssen, konsulent og adjunkt,
Læreruddannelsen UCL, Odense
Hvordan takles bæredygtighed, klimaudfordringer og et sundere liv for alle her og i den 3. verden, og hvordan kan vi alle gøre en forskel? Forsøg og arbejdsforslag lægger op til, at eleverne skal udvikle handlekompetence gennem faglig viden og indsigt. Klimakamp.nu er et nyt, gratis multimodal læremiddel til naturfagene 1.-9. klasse. Læsmere på klimakamp.nu.